Så tar man bort en oljig hinna och fettfläckar från köksskåp

Hur får man bort ingrodda fettfläckar? Köksskåp är bland de viktigaste inslagen i människors kök. De hjälper till att hålla saker organiserade och underlättar livet för dem som lagar mat. Men oavsett hur händiga de är, kommer de sannolikt att bli smutsiga och oljiga med tiden. När fett och smuts inte får omedelbar uppmärksamhet kan dessa hålla sig fast på ytan och bli svåra att ta bort, vilket gör att köket ser otrevligt ut. För vissa är smutsiga skåp tillräckligt för att få dem att anlita ett bra städföretag i Nybro för städtjänster. Men vet du att du faktiskt kan rengöra detta själv med ingredienser från ditt eget kök?

Här är några sätt att ta bort olja, fettfläckar och smuts från dina köksskåp utan att använda starka kemikalier och utan att spendera en krona på hushållstjänster från ett företag.

Använd vinäger för att ta bort fettfläckar från köksskåp

Vinäger är inte bara en populär matlagningsingrediens, den används också ofta som rengöringsmedel. Dess desinficeringsegenskaper kan hjälpa till att ta bort smuts och fettfläckar som kan ha fastnat i köksskåp. För att avlägsna den envisa smutsen, doppa helt enkelt en ren trasa med outspädd vinäger och torka av den på ytan. Du kan också spraya vinäger på ytan och sedan torka bort med ren trasa. Glöm inte bort att skölja bort vinägern efteråt med vatten, torka sedan av den med en handduk.

Applicera bakpulver på området med fett och olja

Bakpulver är en annan populär naturlig ingrediens för rengöring av köksskåp. Det kan användas på egen hand eller tillsammans med vinäger för en fantastiskt ren effekt. För att ta bort smuts med bakpulver kan du spraya lite vatten eller vinäger på ytan och strö sedan en bra mängd bakpulver på ytan med fett och låt sitta i några minuter. Skrapa sedan bort det hela med ett skarpt föremål tills allt oönskat har kommit bort. Skölj eller torka av med vinäger eller vatten och torka upp med en pappershandduk.

Bakpulver kan också blandas med vegetabilisk olja för att effektivt rensa bort fettfläckar. Denna lösning kan hjälpa till att mjuka upp smutsen som har fastnat på ditt köksskåp.

Tvätta dina köksskåp med tvål och varmt vatten

Att tvätta köksskåpen med tvål och varmt vatten är också ett bra alternativ. Du måste dock vara försiktig, eftersom vissa köksskåpsmaterial inte går bra ihop med vatten. Använd en trasa så mycket som möjligt för att applicera flytande rengöringsingredienser istället för att direkt hälla lösningen på skåpens ytor. Torka upp så snart som möjligt.

Att förhindra fettuppbyggnad är alltid det bästa sättet att underhålla ditt köksskåp. Utför regelbunden rengöring och använd endast milda rengöringsmedel för att hålla uppe skicket på inte bara dina skåp utan också hela köket.