Därför bör du inte fråga din kontorspersonal att utföra kontorstädning

Om du försöker sänka kostnaderna på ditt kontor kan du bli frestad att be din kontorspersonal att göra större delen av din kontorstädning. Men det här är kanske inte det bästa sättet att faktiskt sänka dina kostnader. Och det kan påverka andra delar av ditt företag.

Varför bör inte personalen utföra kontorstädning?

Här är några av anledningarna till varför du inte bara ska lita på att din personal gör hela kontorstädningen.

Bristande kompetens inom rengöring

Om du tror att din personal är ordentligt utrustad för att hantera alla rengöringsuppgifter så gör du dem inte en tjänst, tvärtom. Effektiv rengöring i en kontorsmiljö kräver faktiskt vissa färdigheter som din allmänna kontorspersonal kanske inte kan ge dig. Å andra sidan betalar du din andra personal bra pengar för att förse ditt team med sin egen unika kompetens. Så du slösar bort pengar om de slösar bort sin tid på uppgifter som kontorstädning.

Risk för tvister

Om du ber din kontorspersonal att arbeta med rengöringskemikalier och de inte har utbildats ordentligt i hur de ska användas och vilken slags personlig skyddsutrustning (PPE) du ska ha, riskerar du att skada dem på olika sätt. Och om du gör det, riskerar du att ställas inför juridiska tvister. Därför har du två val: spendera pengar på att träna dem i hur man rengör ordentligt, eller hyra ett externt företag som redan är utbildat i rengöringskonsten.

Dessutom, förutom att riskera din egen personal, kan rengöringsmetoder av dålig kvalitet också äventyra dina kunder. Om en kund skadas eller besväras på något sätt när de är hos dig, är det troligt att de stämmer dig. Det bästa alternativet är att anställa extern städpersonal. Du kan förstås välja att tro det bästa om dina anställda och hoppas att allt går att lösa på ett bra sätt. Men ibland är det klokt att tänka på företagets bästa.

Lägre produktivitet och arbetsklimat bland personal

Om du ber din personal att göra något som inte finns i deras arbetsbeskrivning, kommer det sannolikt att sänka deras produktivitet. Det betyder att du får lägre resultat för samma summa pengar. Att be dem att utföra uppgifter som de inte känner sig nöjda med att göra kan också sänka deras lojalitet mot ditt företag och deras arbetsglädje. Detta kommer att påverka deras produktivitetsnivåer ytterligare. Städföretag är utbildade för att utföra dessa städjobb. Och de flesta anställda tycker om sitt arbete. Detta kommer att visa sig genom de resultat de uppnår vid kontorstädning hos er.

Anlita istället städexperter från den bästa städfirman i Nybro för städtjänster för kontoret till ett bra pris.