Därför bör du inte fråga din kontorspersonal att utföra kontorstädning

prisvärd kontorstädning i nybro

Om du försöker sänka kostnaderna på ditt kontor kan du bli frestad att be din kontorspersonal att göra större delen av din kontorstädning. Men det här är kanske inte det bästa sättet att faktiskt sänka dina kostnader. Och det kan påverka andra delar av ditt företag.

Varför bör inte personalen utföra kontorstädning?

Här är några av anledningarna till varför du inte bara ska lita på att din personal gör hela kontorstädningen.

Bristande kompetens inom rengöring

Om du tror att din personal är ordentligt utrustad för att hantera alla rengöringsuppgifter så gör du dem inte en tjänst, tvärtom. Effektiv rengöring i en kontorsmiljö kräver faktiskt vissa färdigheter som din allmänna kontorspersonal kanske inte kan ge dig. Å andra sidan betalar du din andra personal bra pengar för att förse ditt team med sin egen unika kompetens. Så du slösar bort pengar om de slösar bort sin tid på uppgifter som kontorstädning.

Risk för tvister

Om du ber din kontorspersonal att arbeta med rengöringskemikalier och de inte har utbildats ordentligt i hur de ska användas och vilken slags personlig skyddsutrustning (PPE) du ska ha, riskerar du att skada dem på olika sätt. Och om du gör det, riskerar du att ställas inför juridiska tvister. Därför har du två val: spendera pengar på att träna dem i hur man rengör ordentligt, eller hyra ett externt företag som redan är utbildat i rengöringskonsten.

Dessutom, förutom att riskera din egen personal, kan rengöringsmetoder av dålig kvalitet också äventyra dina kunder. Om en kund skadas eller besväras på något sätt när de är hos dig, är det troligt att de stämmer dig. Det bästa alternativet är att anställa extern städpersonal. Du kan förstås välja att tro det bästa om dina anställda och hoppas att allt går att lösa på ett bra sätt. Men ibland är det klokt att tänka på företagets bästa.

Lägre produktivitet och arbetsklimat bland personal

Om du ber din personal att göra något som inte finns i deras arbetsbeskrivning, kommer det sannolikt att sänka deras produktivitet. Det betyder att du får lägre resultat för samma summa pengar. Att be dem att utföra uppgifter som de inte känner sig nöjda med att göra kan också sänka deras lojalitet mot ditt företag och deras arbetsglädje. Detta kommer att påverka deras produktivitetsnivåer ytterligare. Städföretag är utbildade för att utföra dessa städjobb. Och de flesta anställda tycker om sitt arbete. Detta kommer att visa sig genom de resultat de uppnår vid kontorstädning hos er.

Anlita istället städexperter från den bästa städfirman i Nybro för städtjänster för kontoret till ett bra pris.

Så tar man bort en oljig hinna och fettfläckar från köksskåp

så får du enkelt bort fettfläckar från köksskåp

Hur får man bort ingrodda fettfläckar? Köksskåp är bland de viktigaste inslagen i människors kök. De hjälper till att hålla saker organiserade och underlättar livet för dem som lagar mat. Men oavsett hur händiga de är, kommer de sannolikt att bli smutsiga och oljiga med tiden. När fett och smuts inte får omedelbar uppmärksamhet kan dessa hålla sig fast på ytan och bli svåra att ta bort, vilket gör att köket ser otrevligt ut. För vissa är smutsiga skåp tillräckligt för att få dem att anlita ett bra städföretag i Nybro för städtjänster. Men vet du att du faktiskt kan rengöra detta själv med ingredienser från ditt eget kök?

Här är några sätt att ta bort olja, fettfläckar och smuts från dina köksskåp utan att använda starka kemikalier och utan att spendera en krona på hushållstjänster från ett företag.

Använd vinäger för att ta bort fettfläckar från köksskåp

Vinäger är inte bara en populär matlagningsingrediens, den används också ofta som rengöringsmedel. Dess desinficeringsegenskaper kan hjälpa till att ta bort smuts och fettfläckar som kan ha fastnat i köksskåp. För att avlägsna den envisa smutsen, doppa helt enkelt en ren trasa med outspädd vinäger och torka av den på ytan. Du kan också spraya vinäger på ytan och sedan torka bort med ren trasa. Glöm inte bort att skölja bort vinägern efteråt med vatten, torka sedan av den med en handduk.

Applicera bakpulver på området med fett och olja

Bakpulver är en annan populär naturlig ingrediens för rengöring av köksskåp. Det kan användas på egen hand eller tillsammans med vinäger för en fantastiskt ren effekt. För att ta bort smuts med bakpulver kan du spraya lite vatten eller vinäger på ytan och strö sedan en bra mängd bakpulver på ytan med fett och låt sitta i några minuter. Skrapa sedan bort det hela med ett skarpt föremål tills allt oönskat har kommit bort. Skölj eller torka av med vinäger eller vatten och torka upp med en pappershandduk.

Bakpulver kan också blandas med vegetabilisk olja för att effektivt rensa bort fettfläckar. Denna lösning kan hjälpa till att mjuka upp smutsen som har fastnat på ditt köksskåp.

Tvätta dina köksskåp med tvål och varmt vatten

Att tvätta köksskåpen med tvål och varmt vatten är också ett bra alternativ. Du måste dock vara försiktig, eftersom vissa köksskåpsmaterial inte går bra ihop med vatten. Använd en trasa så mycket som möjligt för att applicera flytande rengöringsingredienser istället för att direkt hälla lösningen på skåpens ytor. Torka upp så snart som möjligt.

Att förhindra fettuppbyggnad är alltid det bästa sättet att underhålla ditt köksskåp. Utför regelbunden rengöring och använd endast milda rengöringsmedel för att hålla uppe skicket på inte bara dina skåp utan också hela köket.

Studentstädning – Städ av gemensamma utrymmen

studentstädning av gemensamma utrymmen

Områden som delas av andra hyresgäster eller studenter kan anses som gemensamma utrymmen. För att se till så att dessa områden är sanerade och rena så måste städningen av dessa gemensamma områden vara ett viktigt fokusområde. Oavsett om individerna som delar området väljer att dela upp städningen mellan sig, eller de väljer att anlita ett rekommenderat städföretag i Nybro som tar hand om den jobbiga städuppgiften så är det viktigt att individerna känner till grunderna i studentstädning av gemensamma utrymmen.

Skydda dig mot patogener och allergener

Att bo tätt inpå med andra studenter orsakar större exponering mot baciller än att bo ensam. För att skydda dig mot dessa patogener och allergener gäller det att hålla området rent för att alla skall kunna liva fridsamt tillsammans.

Genom att hitta ett städföretag som är specialiserat på att städa gemensamma områden effektivt så kan det verkligen hjälpa dig att hålla dessa områden rena. Det kommer inte bara orsaka dig mindre stress utan också säkra att arbetet blir korrekt utfört av proffs som är kunniga och vet exakt vad de håller på med.

Erbjuder städföretaget studentstädning?

Leta efter städföretag som erbjuder städtjänster som innefattar:

  • Damning och tvätt av fönster
  • Rengöring av fönsterkarmar och fönsterbleck
  • Byter glödlampor (enbart vid behov)
  • Dammsuger
  • Moppar
  • Polerar trägolv
  • Rengör och sanerar toaletter (enbart vid behov)
  • Plockar upp skräp och avfall både inomhus och utomhus.

Säkra också så att städtjänsten du väljer blivit rekommenderad av andra nöjda kunder och att deras arbetstider fungerar bra med ditt schema.

Pris för studentstäd

Kostnaden för att städa gemensamma områden i ett flerbostadshus kan vara låg. Om du hittar ett städföretag som matchar med dina behov och önskemål så ska du se till att nyttja de rengöringstjänster som de erbjuder dig. Istället för att stressa över att behöva städa stora ytor själv är det mycket bättre att investera i en städtjänst som städar ordentligt och effektivt. Studentstädning av gemensamma kök och vardagsrum är annorlunda än vanlig städning eftersom det rör sig om betydligt större ytor.

Så, istället för att fundera vilken metod som är mest lämplig för att tvätta 100 fönster och dörrar så bör du överväga att låta proffsen ta hand om det. Ja, du kommer behöva spendera pengar, men det hade du ändå behövt göra för att köpa material och utrustning. Hursomhelst kan beslutet att låta någon annan ta hand om dina städuppgifter bespara dig mycket tid och stress. Det finns redan nog med saker i vardagen som stressar dig. Så varför skall städningen av de gemensamma områdena vara ytterligare en sak som håller dig från att uträtta andra viktiga saker och aktiviteter.